Bilder från Dans mitt i Hjärtat 2014

I veckan hade Sacaí äran att få bjuda in medlemmar för en sväng Sevillanas på Kungsträdgårdens scen i samband med Dans mitt i Hjärtat 2014. Den dansades till livemusik av Sacaís egna musikgrupp.

IMG_5114

IMG_5110

IMG_5103

IMG_5097

IMG_5084

IMG_5083

IMG_5082

IMG_5076

IMG_5125

Foto: Nadja Djokic

Läs vidare

Sevillanasdans i Kungsträdgården

Under tre dagar i maj kommer eventet Dans mitt i hjärtat av Stockholm att ta plats i Kungsträdgården och vår egen dansdoktor Peter Kleinwichs är producent och ansvarig.

Den 21 maj kl 20.00 bjuder Sacai in till dans. Vår musikgrupp kommer att spela ett par sevillanas och vi vill ha dansare på plats. Man ska naturligtvis kunna dansa sevillanas. Tiden är knapp så ingen genomgång eller repetition hinns med. Vi vill också att man är klädd så flamenco/sevillanas som det bara går. Tänk på hur ferian i Sevilla ser ut… och multiplicera det med 100. Här gäller ju mer desto bättre. Underlaget kan vara allt ifrån bar mark till trägolv, så ta inte era bästa skor i fall vi dansar på grus. Anmäl intresse till sacai@flamenco.se med ämne: dansdoktor.

Läs vidare

Aktiviteter: Musikgruppen

Musikgruppen är öppen för alla medlemmar i Sacai som är intresserade av att musicera tillsammans i flamencons toner. Välkommen att bekanta dig med musiken i flamenco, musicera i grupp, och i egen takt pröva dig på sång, cajon, kastanjetter och palmas. Aktiviteten drivs av Inger Ekman och Göran Glivberg.

FÖR VEM?

Musikgruppen riktar sig till alla medlemmar i Sacai, oavsett erfarenhet eller tidigare kunskaper.

Bli medlem i Sacaí.

VAD GÖR VI?

Vi sjunger och spelar tillsammans, repeterar kanske en ny sång, övar klappteknik, eller analyserar olika palos. Musikgruppen ger inte ut undervisning, utan erbjuder ett forum att pröva på och göra tillsammans. Man får delta i just den mån man själv känner sig säker med, och målet är att alla skall få pröva sig fram till just det de själva trivs med bäst. Medlemmar erbjuds också möjlighet att dela med sig av sina egna kunskaper och erfarenheter, t ex genom att hålla en workshop eller ett föredrag.

VARMT VÄLKOMMEN!

Läs vidare