¡RÅ! i Kungsängen 18:e september kl 19:00

Ett överraskande självklart möte. Två direkta, starka folkliga uttryck, från två håll i världen. Välkommen till en kväll med starka uttryck!

Om föreställningen
Arkaisk finsk sång möter flamencodans!
Genom urgamla finska ord och besvärjelser berättar vi om olika faser i kvinnornas liv så som det var förr och till viss del är än idag.
Vi jobbar med sången och rytmiken med inspiration både från det finska och flamencon, ett överraskande självklart möte!

Den sceniska formen talar ett samtida språk, och framställningen sker genom sparsmakad estetik med ett uttryck som är både drabbande och direkt. Det ryms stunder av glädje, frihet, frustration och liv, medryckande besvärjelser, och lyrisk sång och dans när det är som vackrast.

Madeleine Lind Hoppes ljussättning tillför en ytterligare dimension till föreställningen genom dess sätt att skapa olika rum för sången och dansen.

Sagt om föreställningen:
”Pia och Anna har på ett oväntat sätt fört samman två vitt skilda traditioner utan skarvar och utan att kraften i de enskilda går förlorad. De lyfter fram bortlagda vardagsnära ogenerade texter om kvinnors livssituation. Den konstnärliga nivån är så hög att publiken ömsom håller andan ömsom suckar i 40 min trots det avskalade uttrycket av ren ärlig och RÅ kraft.”
(En publikens förslag till ”Årets Tvärspel” på Folk- och Världsmusikgalan 2015)

BILJETTER: köps i Biblioteket, i Kommunens Kundcenter, på plats eller bokas via: sonia.braska@upplands-bro.se

PRIS: 150 kr ordinarie/100 kr pensionär, arbetslös, studerande

MER INFO: http://www.upplands-bro.se/kultur–fritid/evenemang-for-kultur-och-fritid/2015-09-01-ra-flamencodans-moter-finsk-sang-pa-kulturhuset–stora-scenen.html#.Vfm52usQWWd

Foto: Z. Dokic