Marianne Holmboe & Emil Pernblad

RELEASEKONSERTER:
4 dec Hijazz, Uppsala
5 dec Musikvalvet, Stockholm
6 dec Aggers Hus, Hallsberg

Med poetisk innerlighet och virtuost framförande förenar Marianne Holmboe & Emil Pernblad sydspansk hetta med en lätt bris av nordisk ton.

Emil och Marianne är i dag två av landets mest framstående flamencomusiker. Sedan många år har de i perioder bott i Andalusien, flamencons vagga, och där fördjupat sig inom denna månfacetterade genre med sin unika kombination av occident och orient, iberiskt och romskt, judiskt och keltiskt. Duon bildades efter ett samarbete i föreställningen Al Andalus där Marianne sjöng arabisk musik och Emil spelade flamenco. Nu, sex år senare, albumdebuterar de med albumet De Noche på indiebolaget Kakafon Records. De bryter ny mark och klär ny poesi i traditionell flamencoskrud.

Emil Pernblad – gitarr, komposition, text och översättning
Emil turnerar sedan många år tillsammans med flera av de största spanska och nordiska flamencoartisterna samt i en mängd olika konstellationer och projekt.

Marianne Holmboe – sång
Marianne rör sig inom en mängd skilda musikstilar. Hon är en uppskattad låtskrivare och soloartist och har sedan femton år tillbaka även sjungit orientalisk musik i grupperna Sumer och Cabaret Oriental. Ekot av de arabiska melismerna kan fortfarande anas och blir en naturlig del av hennes flamencosång.

Välkommen!

http://www.mcv.se/marianne-holmboe-och-emil-pernblad/