Bilder från Dans mitt i Hjärtat 2014

I veckan hade Sacaí äran att få bjuda in medlemmar för en sväng Sevillanas på Kungsträdgårdens scen i samband med Dans mitt i Hjärtat 2014. Den dansades till livemusik av Sacaís egna musikgrupp.

IMG_5114

IMG_5110

IMG_5103

IMG_5097

IMG_5084

IMG_5083

IMG_5082

IMG_5076

IMG_5125

Foto: Nadja Djokic

Läs vidare

Skribenter sökes!

På den här sidan vill vi ge medlemmarna en möjlighet att dela med sig av sina egna flamencoupplevelser. Vare sig du vill skriva en reseberättelse, rescensera en ny skiva eller dela med dig av ett mönster för en fin flamencokjol – här är forumet för dig!

Om du vill skriva ett enstaka inlägg så kan du göra det här.

Vi söker även mera regelbundna kolumnister. Om du tror att det är något för dig, kontakta oss på sacai@flamenco.se

Läs vidare

Aktiviteter: Musikgruppen

Musikgruppen är öppen för alla medlemmar i Sacai som är intresserade av att musicera tillsammans i flamencons toner. Välkommen att bekanta dig med musiken i flamenco, musicera i grupp, och i egen takt pröva dig på sång, cajon, kastanjetter och palmas. Aktiviteten drivs av Inger Ekman och Göran Glivberg.

FÖR VEM?

Musikgruppen riktar sig till alla medlemmar i Sacai, oavsett erfarenhet eller tidigare kunskaper.

Bli medlem i Sacaí.

VAD GÖR VI?

Vi sjunger och spelar tillsammans, repeterar kanske en ny sång, övar klappteknik, eller analyserar olika palos. Musikgruppen ger inte ut undervisning, utan erbjuder ett forum att pröva på och göra tillsammans. Man får delta i just den mån man själv känner sig säker med, och målet är att alla skall få pröva sig fram till just det de själva trivs med bäst. Medlemmar erbjuds också möjlighet att dela med sig av sina egna kunskaper och erfarenheter, t ex genom att hålla en workshop eller ett föredrag.

VARMT VÄLKOMMEN!

Läs vidare

Försommarkurser med Manuel Reyes Maya och Ann ”La Pantera” Sehlstedt

Sacai är oerhört glada och stolta att kunna presentera Manuel Reyes Maya respektive Ann ”La Pantera” Sehlstedt som lärare för årets sommarkurs 31/5-4/6! Manuel kommer att undervisa på två nivåer, forts/mellan och avanc. Ann kommer att undervisa på nivå nyb 2/forts.

Manuel har tidigare besökt Göteborg där hans kurser fick högsta betyg av deltagarna och vi är oerhört glada att han vid detta tillfälle även besöker Stockholm. Manuel är omtyckt som lärare på de största flamencoskolorna i Spanien och som gästlärare världen över.

Ann Sehlstedt, som alltså tidigare haft Manuel som gästlärare på sin skola i Göteborg, beskriver honom på följande sätt: ”Manuel är en fantastisk lärare och musik personifierad, han sjunger alltid på lektionerna och har ett makalöst härligt sväng. Han är mycket metodisk och noggrann och lägger stor vikt vid dansens samhörighet med musiken.”

Manuel kommer att undervisa på två nivåer och följande tider gäller:

Fortsättning/mellan
Lördag kl. 17.00-18.30
Söndag kl. 11.00-12.30
Måndag, tisdag, onsdag kl. 18.00-19.30

Avancerad
Lördag kl. 18.45-20.15
Söndag kl. 12.45-14.15
Måndag, tisdag, onsdag: kl. 19.45-21.15

Priser:
Kurs 5 dagar: 1500 kr för Sacai-medlem (1700 kr ej medlem).

Om du vill gå båda koreografikurserna betalar du halva priset för den andra kursen, alltså totalt 2250 kr för Sacai-medlem (2550 kr ej medlem).

Kurs helg (lördag-söndag): 800 kr för Sacai-medlem (1000 kr ej medlem).

Manuels klasser ackompanjeras av Robban Svärd på gitarr.

Ann behöver kanske ingen närmare presentation, men läs gärna mer på hennes hemsida: http://centrodeflamenco.se/
Ann kommer att undervisa på nivå nyb 2/forts under fyra dagar, lördag 31/5-tisdag 3/6.

Tid:
Lördag kl. 17.00-18.30
Söndag kl. 11.00-12.30
Måndag-tisdag kl. 18.00-19.30

Pris: 1000 kr (1200 kr ej medlem)

Samtliga kurser hålls på Danscompagniet, Fridhemsgatan 28, Stockholm.

Anmälan till sacai@flamenco.se senast 1/5.

Observera att anmälan är bindande, och att du med din anmälan accepterar att du gör dig fullt betalningsskyldig för kursen. Detta gäller även vid sjukdom som inte kan styrkas med läkarintyg.

Anmälningsavgiften är 500 kr och sätts in på Sacais pg 204238-0. Först när anmälningsavgiften är betald är din plats reserverad. Anmälningsavgiften återbetalas ej efter sista anmälningsdag.

Observera att antalet platser per kurs är begränsat!

Anmälan efter sista anmälningsdag endast i mån av plats samt till en extra kostnad av 300 kr.

Varmt välkomna!

/Sacai-styrelsen

Läs vidare

Årsmöte

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE 2014

Härmed kallas alla medlemmar i Svenska Flamencoföreningen Sacai till Årsmöte.

Årsmötet äger rum onsdagen den 14 maj kl. 18.30 på Druvan, Pipersgatan 3 (vänstra porten), Stockholm. Om du åker kommunalt, ta T-bana till Rådhuset eller buss 3 till Kungsholmstorg.

Tag tillfället i akt att träffa andra Sacai-medlemmar, rösta fram styrelse, få information om föreningens verksamhet och diskutera planer och visioner inför framtiden.

Sacai bjuder på fika.

Meddela gärna att du kommer till sacai@flamenco.se så vi vet ungefär hur många vi blir.

Kontakta oss gärna även via sacai@flamenco.se om du har några frågor eller funderingar.

Vi ses den 14 maj!

/Styrelsen

Läs vidare

Styrelsen 2012-2013

Ordförande: Máximo Martín, V.Ordf Inger Ekman

Kassör: Anna Ganetz

Sekreterare och medlemsansvarig: Carina Eriksson

Ledamöter: Annika Strandberg, Anna Yafi, Nada Djokic

 

Läs vidare

Styrelsen 2011-2012

Ordförande: Máximo Martín, V.Ordf Inger Ekman

Kassör: Anna Ganetz

Sekreterare och medlemsansvarig: Carina Eriksson

Ledamöter: Annika Strandberg, Anna Yafi, Annu Ronkainen, Lilia Riggio, Josefine Chiacchiero

Läs vidare

Rabatter för medlemmar

Som medlem i Sacai kan du dra fördel av en hel del rabatter. Förutom de som listas nedan så kan du också få rabatt på olika konserter, kurser och evenemang. Håll kontinuerligt utkik i vårt kalendarium och i våra nyhetsbrev du får som medlem. Håll också hårt i ditt medlemskort och använd det flitigt. Varmt välkommen med fler förslag till samarbeten och rabatter!

Instituto Cervantes

Instituto Cervantes ligger i centrala Stockholm och erbjuder en mängd kurser med hög kvalitet med anknytning till Spanien och spanska språket. Som Sacaimedlem kan du dra nytta av hela 20% rabatt på alla kurser. Adress: Bryggargatan 12 A. http://estocolmo.cervantes.es/se/

Anderssons skomakeri

Här har mången flamencodansare lagat sina skor under åren! Personalen är van vid lagningar av både flamenco- och andra dansskor. Som medlem i Sacai får du 10% rabatt på lagningar. Adress: Hantverkargatan 50 http://www.anderssonsskomakeri.se

Dance & Gymshop

En dansbutik som förutom jazzskor, dansdräkter, tutuer och liknande även tillhandahåller flamencoskor, kjolar, solfjädrar, kastanjetter med mera. 10 % rabatt gäller för medlemmar i Sacai! Adress: Gamla Brogatan 34. http://www.dancegymshop.com

Söders Tyger

Tygbutik med fantastiskt urval på såväl tyger som allehanda sybehör samt symaskiner och symaskinsservice. 10 % rabatt på ordinarie priser, gäller för medlemmar i Sacai. Adress: Hornsgatan 53. http://www.soderstyger.se/

Läs vidare